Druipkaarsen

Druipkaarsen waren zeer populair in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Bij voorkeur gestoken in lege wijnfles geeft een druipkaars het nostalgische sixties-gevoel. Het kaarsvet druipt lekker nonchalant in vele kleuren over de fles naar beneden waarop een laag gest0ld kaarsvet ontstaat. Zorg er wel voor dat je met een bord of iets anders de ondergrond beschermd.

In vroeger tijden was het druipen van de kaars een bijkomstigheid van het branden van de kaars. Dit kwam doordat het materiaal laagstollend was zoals bij een vetkaars. Tegenwoordig worden druipkaarsen gemaakt van hoogwaardige materialen. Het kaarsvet druipt toch uit het pitkuiltje doordat de kaars geribbeld is en onregelmatig van oppervlakte. Dit zorgt ervoor dat het kaarsvet in het pitkuiltje onregelmatig smelt. Wanneer de rand van het pitkuiltje smelt, druipt het vet naar beneden. Telkens op een andere manier, waardoor het unieke druipeffect ontstaat. Het druipen neemt toe naarmate de druipkaars meer op de tocht staat of anderszins te maken heeft met luchtverplaatsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *